Substance Architecture

University of Iowa Recreation Building Renovation

Iowa City, Iowa

This area is located in the lower level of the Recreation Building. Centrally located and adjacent to many athletic department facilities, these improvements serve a majority of the Athletic Department programs and allow for improved operations and management of the training activities that take place in that location. With the relocation of athletic programs to the Hawkeye Campus (field hockey, tennis, soccer), space that contained locker rooms for these sports is now available for reprogramming. This addresses severe overcrowding of shared athletic training facilities. The renovation also addresses the entry, currently the back door that faces the west parking lot, to the Recreation Building. The facade alterations allow daylight into the lower level space while establishing a significant entry point from the West for those seeking recreation and for the athletic programs housed in the lower level.

Photography by Paul Crosby Architectural Photography

© 2017 substance architecture. All rights reserved.